نکاتی در خصوص رفع تشنگی ماه رمضان
1- با توجه به این که ماه رمضان امسال در فصل گرم سال قرار دارد به روزه داران توصیه می شود برای پیشگیری از کاهش شدید آب بدن تنها در صورت ضرورت از منزل خارج شوند. در طول روز از نور خورشید فاصله بگیرید و حتی الامکان در مناطق سایه دار و خنک بایستید. در صورت امکان از پوشش کلاه استفاده کنید و فعالیت های بدنی را کاهش دهید.
2- با فاصله یک ساعت بعد از افطار سعی کنید 8 لیوان آب و مایعات خنک را به مرور تا هنگام خواب بنوشید و حتی الامکان از نوشیدن چای، قهوه و نوشابه ها، به دلیل دارا بودن سطح بالایی از کافئین و شکر خودداری کنید چرا که این مایعات باعث از دست رفتن سریع تر آب بدن می شوند.
دقت داشته باشید که نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد، زیرا در صورت نوشیدن آب بیش از حد نیاز، بدن آب اضافی را دفع می کند. پس، آب مورد نیاز بدن باید در فاصله میان افطار تا سحر به تدریج و از طریق مصرف آب و میوه های آب دار تأمین شود.
3- برخی مواد غذایی و شیرینی های مصنوعی مانند زولبیا و بامیه، غلظت مایعات بدن را افزایش می دهند و در نتیجه روزه دار احساس تشنگی می کند. توصیه می شود برای پیش گیری از افزایش غلظت مایعات بدن از قندهای گیاهی مانند خرما به جای زولبیا و بامیه استفاده شود.
دقت داشته باشید که نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد، زیرا در صورت نوشیدن آب بیش از حد نیاز، بدن آب اضافی را دفع می کند. پس، آب مورد نیاز بدن باید در فاصله میان افطار تا سحر به تدریج و از طریق مصرف آب و میوه های آب دار تأمین شود
4- از میوه هایی چون زردآلو و هلو استفاده کنید، چرا که این میوه ها به طور چشمگیری در کاهش درد و ناراحتی ناشی از اسید معده کمک می کنند و تا حدودی مواد معدنی از دست رفته ناشی از تعریق را جبران خواهند کرد.
5- جایگزین مواد مغذی از دست رفته از طریق نوشیدن آب میوه ها و مصرف سبزیجات و میوه های آبکی بسیار مفید است. میوه هایی چون مرکبات و توت فرنگی که می توانند علاوه بر آب مواد ضروری چون کلسیم و فیبر، آهن، پتاسیم و دیگر مواد معدنی، و همچنین ویتامین های c، b1 و b2 را تأمین کنند.
میوه های آب دار مانند هندوانه و خربزه نیز نقش مهمی در تأمین مایعات بدن دارند و توصیه می شود در فاصله افطار و سحر این میوه ها مصرف شوند.
و دیگر این که مصرف لیموترش نیز در پیش گیری از تشنگی و گرمازدگی موثر است.
6- خوردن چای مخصوصا چای پر رنگ، برای رفع تشنگی پس از سحری اشتباه است. افراد دقت کنند که این باور که چای پس از سحری می تواند باعث رفع تشنگی شود درست نیست زیرا چای دفع مکرر کلیه را در بر دارد.
منبع: سایت نمناک
خواص کنگر
خواص پزشکی کنگر
کنگر ضدعفونیکننده، اشتهاآور، تببر و هضمکننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش میشود.
ین گیاه و بهخصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و در ضمن قلب را نیز تقویت میکند.
کنگر در درمان یرقان، نارسایی کبد و کمخونی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت میکند.
محققان معتقدند وجود مادهای به نام سینارین در عصاره برگ کنگر، باعث کاهش کلسترول و تریگلیسیرید خون میشود. در ضمن همین ماده به همراه ماده دیگری به نام اسید کافئیک موجود در کنگر، کبد را در برابر عفونت حفظ میکنند.
لازم به ذکر است این گیاه در این فصل در کوهستان های سرسبز و بهاری استان ایلام به وفور یافت می شود.
نوش جان
آشپزخانه تکانی
آشپزخانه تکانی:
آشپزخانه از شلوغ ترین جاهای خانه شماست. پر از مواد غذایی و ظرف و ظروف بنابراین تمیز کردن این بخش خانه ناخودآگاه وقت بیشتری از شما می گیرد اما با استفاده از این ترتیب برای آشپزخانه تکانی می توانید کارتان را راحتتر انجام دهید و خانه تکانی را با موفقیت بیشتری به پایان برسانید.
هود:
هودها معمولا یک فیلتر دارند که به راحتی باز و تمیز می شود. البته چربی که روی فیلتر هود می نشیند معمولا زیاد است. برای شستن هود در خانه تکانی به آب داغ و مایع ظرفشویی نیاز دارید. بخشهای بیرونی آن را هم می توانید با دستمال مرطوب و پاک کننده چند منظوره تمیزکنید.
گاز:
برای تمیز کردن گاز در خانه تکانی پایه های چدنی گاز را بردارید و با آب و مایع ظرفشویی کاملا بشویید. اگر گاز زیاد چربی گرفته، محلول گازپاک کن را روی آن اسپری کنید و بعد از 10 دقیقه آن را با دستمال مرطوب تمیز کنید. اگر گاز زیاد کثیف نیست، می توانید با یک اسکاچ آغشته به مایع ظرفشویی آن را تمیز کنید و بعد، کف ها را پاک کنید. فر را هم می توانید به همین روش تمیز کنید. اگر فر خیلی کثیف است می توانید آن را چند دقیقه روشن کنید. وقتی کمی گرم شد، آن را تمیز کنید.
یخچال:
برای تمیز کردن یخچال در خانه تکانی آن را از برق بکشید، مواد غذایی را بیرون بیاورید و اضافات را دور بریزید. قفسه ها را جدا کنید و در سینک بشویید. دیواره ها را هم از داخل و بیرون با یک دستمال مرطوب پاک کنید. حالا مواد را سر جایشان برگردانید و یخچال را به برق بزنید.
کف:
در آخرین مرحله باید زیر کابینتها را در خانه تکانی تمیز کنید. روی زمین زانو بزنید و با یک جاروی دسته بلند یا جاروبرقی زیر کابینت ها را کاملا تمیز کنید. اگر می توانید یخچال و فریزر را هم جلو بکشید و زیر آنها را هم تمیز کنید. حالا می توانید کف را کاملا جارو بکشید و اگر فرشی در آشپزخانه هست، آن را بشویید. اگر کف خیلی کثیف است، باید آن را تکه تکه و از ته به سر با اسکاچ بشویید و با دستمال پاک کنید.
دیوارها:
کاشی های آشپزخانه در خانه تکانی، مخصوصا کاشی های بالای سینک به نظافت نیاز دارند.
اگر گاز زیاد چربی گرفته، محلول گازپاک کن را روی آن اسپری کنید و بعد از 10 دقیقه آن را با دستمال مرطوب تمیز کنید.
آنها را می توانید با اسکاچ آغشته به مایع ظرفشویی تمیز کنید. می توانید از الکل هم برای تمیز کردن کاشی ها در خانه تکانی استفاده کنید. برای سفید کردن زهکشی بین کاشی ها هم می توانید از خمیر جوش شیرین استفاده کنید. برای تهیه آن جوش شیرین را با مقدار مساوی آب خمیر کنید و روی زه کشی ها بمالید. بعد از 15 دقیقه با دستمال آن را بردارید.
سطح بیرونی کابینت ها:
بسته به جنس کابینت ها، روی آنها را در خانه تکانی کاملا تمیز کنید. کابینت های فلزی را می توانید با یک اسکاچ آغشته به مایع ظرفشویی پاک کنید و سپس کف روی آنها را با یک دستمال مرطوب پاک کنید. برای رویه ام دی اف می توانید از یک دستمال مرطوب استفاده کنید. اگر کافی نبود، یک پاک کننده چند منظوره مثل اکتیو را روی دستمال اسپری کنید و با آن کابینت را تمیز کنید و بلافاصله با دستمال مرطوب آن را پاک کنید. پاک کننده های شیمیایی باعث از بین بردن درخشندگی ام دی اف می شوند.
داخل کابینت ها:
کابینت ها را یکی یکی باز کنید و تمام محتویات آنها را بیرون بیاورید.
برای سفید کردن زهکشی بین کاشی ها در خانه تکانی هم می توانید از خمیر جوش شیرین استفاده کنید.
قوطی های ادویه جات و حبوبات را روی چند تکه روزنامه تمیز خالی کنید و قوطیها را بشویید. در فاصله ای که قوطی ها کاملا خشک می شوند، با یک دستمال مرطوب تمام دیواره های داخلی کابینت ها را پاک کنید. با کابینت های دیگر هم همین کار را انجام دهید. لیوان ها و باقی ظرف و ظروفی که کمتر از آنها استفاده می کنید را بشویید و خشک کنید. مواد غذایی مانده را بیرون بیاورید و اگر فاسد شده اند، آنها را دور بریزید. بعد از تمیز شدن کابینت ها، دوباره وسایل را در آنها بچینید.
سرماخوردگی
سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل پاییز و زمستان است که طولانی شدن علائم آن از جمله خستگی مفرط حتی می تواند فرد را از انجام کارهای روزمره نیز باز دارد. اما رعایت چند توصیه ساده با شروع علائم بیماری تاثیر فوق العاده ای در بهبودی دارد.
با سرد شدن هوا سیستم ایمنی بدن ضعیف می شود و معمولا بیماری های آنفولانزا، سرماخوردگی، سرفه های مداوم و دردهای عضلانی افراد را در سنین مختلف مبتلا می کند. بهتر است هر چه زودتر بدن را برای مواجه با این بیماری ها مقاوم کرد و با رعایت برنامه ای سالم فصل سرما را به سلامت گذراند.
با توجه به توصیه های زیر بیماری شما بیشتر از 24 ساعت طول نخواهد کشید و به راحتی می توانید با آن مقابله کنید.
ساعت 7 صبح: حمام کاملا گرم
اگر به خاطر سرمای هوا دچار درد مفاصل یا سردرد شده اید، دوش آب گرم به شما کمک می کند تا روز را به خوبی آغاز نمایید. آب گرم در کسب آرامش مؤثر است و بخار ایجاد شده در حمام موجب از بین رفتن مخاط های بینی و پیشگیری از بروز احتقان و مشکلاتی نظیر سینوزیت می شود.
ساعت 8 صبح: صرف صبحانه سالم
تغذیه صحیح برای کسب قوای بدن لازم است. صبحانه را می توان شاه کلید شروع روز و و مقابله با علائم سرماخوردگی دانست. یک لیوان آب پرتقال طبیعی همراه با مقداری انگور به عنوان منبع آنتی اکسیدان و کمی جو دوسر می تواند انرژی مورد نیاز روزانه را تامین کند. عصاره سبزیجات یا مرغ پخته نیز انتخاب خوب دیگری برای صبحانه است.
ساعت 10 صبح: استنشاق بخور
طی دوران سرماخوردگی، بینی دچار احتقان و پرخونی می شود و مخاط ها افزایش می یابد که این حالت مانع از تنفس طبیعی می گردد. زمانی که مجاری بالای بینی مسدود می شود احتمال ابتلا به سینوزیت بیشتر شده که سردردهای شدیدی را در پی دارد.
در این صورت باید از داروهای معمول یا درمان های طبیعی برای رفع احتقان استفاده کرد. سر را در حالی که با حوله ای پوشانده اید روی بخار آب جوش به مدت 5 دقیقه نگه دارید تا استنشاق بخار آب به باز شدن مجاری تنفسی کمک کند.
ظهر: پیاده روی مختصر
گرچه بیرون رفتناز منزل در هوای سرد مشکل است اما پیاده روی در حدود ساعت 12 ظهر می تواند به بهبود خلق و خو تحریک سیستم ایمنی بدن کمک کند. تصور نکنید با بیرون رفتن از منزل حال شما بدتر می شود. فقط مراقب باشید که کاملا خود را بپوشانید و مسافت کوتاهی راه بروید. این کار کمک بزرگی به سلامت شما خواهد بود.
ساعت 13: زمان ناهار
به جای خوردن غذاهای سرخ شده و نه چندان سالم در وعده ناهار، کمی مرغ همراه با سالاد برای خود آماده کنید. پروتئین های مرغ به تولید بیشتر سلول های سیستم ایمنی بدن برای رویارویی با علائم بیماری کمک می کند. سبزیجات سالاد نیز سرشار از آنتی اکسیدان و ریزمغذی های اساسی برای مقابله با سرماخوردگی را دارد.
ساعت 15: آبمیوه سالم
دمنوش گرم گیاهان میان وعده مناسبی برای بعد از ظهر است و باعث رقیق شدن و خروج راحت تر مخاط می شود. یک لیوان آب پرتقال طبیعی نیز جایگزین مفیدی است زیرا مقدار زیادی ویتامین C دارد که نیروی قوی برای مقابله با علائم سرماخوردگی است.
ساعت 18: زمان شام
مصرف یک غذای تند در وعده شام مفید است زیرا موجب افزایش دمای بدن می شود و در کاهش علائم سرماخوردگی مؤثر است. زنجبیل، سیر و فلفل از جمله موادی هستند که در این غذاها باید گنجانده شود زیرا علاوه بر اینکه خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارند به بهبود علائم سرماخوردگی و از باز شدن سینوس ها کمک می کند.
ساعت 20: حمام آرام بخش
احتمال زیادی وجود دارد که در شب دچار خستگی عضلانی شوید و به خاطر سرما احساس درد داشته باشید. برای خواب بهتر و تسکین عضلات بهتر است حدود دو ساعت قبل از خواب دوش آب گرم بگیرید. می توانید در وان حمام چند قطره اسانس اکالیپتوس بریزید و از تاثیرات مثبت آن بر علیه بیماری بهره بگیرید.
ساعت 22: زمان استراحت و 8 ساعت خواب
بسیار مهم است که شب زود به رختخواب بروید و 8 ساعت خوب بخوابید تا نیروی بدن زودتر جبران شود. خواب مطلوب سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و در بهبود علائم بیماری مؤثر است. باید از مصرف نوشیدنی های محرک مانند قهوه پرهیز شود زیرا اختلالات خواب را در پی دارد.
بدترین صبحانه
خیلی از ما صبح که از خواب بیدار میشویم یا اصلاً لب به صبحانه نمیزنیم یا اینکه اصلاً متوجه نمیشویم چه میخوریم.
اما باید بدانید که صبحانه بعد از یک شب نخوردن از اهمیت بالایی برخوردار است و برای شروع یک روز خوب و موفق حتماً باید صبحانه بخورید آن هم نه هر چیزی. توجه داشته باشید هر چیزی که برای صبحانه میل میکنید به طور مستقیم روی خلق و خویتان تأثیر میگذارد.
از این گذشته خوردن یک صبحانه سالم و مغذی شما را از گزند بیماریهای مختلفی مانند دیابت و سرطان حفظ میکند. در این بین، بعضیها صبحانه میخورند اما از مواد غذایی ناسالم استفاده میکنند. متأسفانه این مواد غذایی ناسالم صبحانه سالمی محسوب نمیشوند و مصرف آنها نه تنها خیری به بدن نمیرساند بلکه احتمال آسیب را نیز بالا میبرد. برای آشنایی با این صبحانههای ناسالم با ما همراه باشید.
سوسیس و کالباس
اگر شما هم جزو افرادی هستید که صبحها برای خودتان سوسیس آماده و یا ساندویچ کالباس میل میکنید و تصور میکنید چه صبحانه مفصل و کاملی خوردهاید سخت در اشتباهید. گوشتهای فراوری شده مانند سوسیس و کالباس و غیره حاوی نیترات هستند که خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را بالا میبرند. به عقیده متخصصان تغذیه برای سالم بودن و پیشگیری از ابتلا به انواع سرطانها باید از مصرف نیترات خودداری کنید. اگر عاشق سوسیس و کالباس هستید این حرف ما همیشه یادتان باشد:
مصرف منظم این مواد غذایی به سلامت شما رحم نمیکند. از همین الآن به فکر یک جایگزین سالم برای این مواد غذایی باشید.
غلات شیرین
غلات صبحانه مفیدند اما برخی از این غلات حاوی میزان بسیار زیادی هیدراتهای کربن و قند هستند. زمانی که شما از این غلات صبحانه مصرف میکنید میزان گلیسمی خونتان بالا میرود و تا زمانی که به حالت نرمال برگردد شما را خسته میکند. برای اینکه یک روز مفرح و پر از انرژی را شروع کنید بهتر است از مصرف غلات خیلی شیرین خودداری کنید. بهتر است از غلاتی استفاده کنید که حاوی پروتئین و فیبرهای بیشتری هستند. همچنین میتوانید به غلاتتان گردو یا تخم کتان آسیاب شده اضافه کنید تا فیبر و پروتئین بیشتری دریافت کنید.
شیرینی، پیراشکی، دونات
این شیرینیها نه تنها از آرد سفید تصفیهشده (بدون سبوس) تهیه میشوند بلکه سرشار از قند نیز هستند. باید بدانید که قند بدترین منبع انرژی برای شروع یک روز خوب است. به خاطر اینکه به سرعت میزان گلیسمی(قند) خون را بالا میبرد. برای همین هم خیلی زود گرسنهتان میشود و احتمال این را که کم کم دچار فشار خون بالا، چاقی مفرط و دیابت شوید بالا میبرد. اگر خطراتی که برشمردیم همچنان شما را قانع نکرده تا از پیراشکیها و دوناتهای محبوبتان دست بکشید بهتر است بدانید این شیرینیها به یک شیوه دیگر نیز سلامتیتان را به خطر میاندازد؛ اکثر دانشمندان بر این عقیدهاند که مصرف زیاد قند و سرطان ارتباط تنگاتنگی دارند.
شیرینکنندههای غیرطبیعی
اگر چه شربت افرای طبیعی یک شیرینکننده مفید برای سلامتی است اما شربتهای دیگری هم هستند که از ذرت تهیه شده و حاوی میزان زیادی فروکتوز هستند. اینگونه شیرینکنندههای غیرطبیعی در مواد غذایی بستهبندی و فراوری شده استفاده زیادی میشوند. باید بدانید که این قبیل خوراکیها حاوی میزان زیادی فروکتوز هستند و باعث چاقی دور شکمی و انباشتگی چربی در اندامهای داخلی بدن میشود. متأسفانه این نوع چربیها نیز خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهند. نتایج پژوهشی که در مجله Global Public Health به چاپ رسیده نشان میدهد که ارتباط زیادی بین مصرف شربت ذرت با فروکتوز بالا و ابتلا به دیابت نوع 2 وجود دارد.
برای صبحانه چه بخوریم؟
به عقیده بیشتر متخصصان تغذیه بهتر است برای صبحانه حق تقدم با دانههای سبوسدار و پروتئین باشد. گردو، دارچین، نوشیدنی سویا یا شیر بدون چربی و میوه نیز از بهترین گزینههای یک صبحانه سالم هستند. اگر دارچین را به چای یا مربای کم شیرینتان اضافه کنید برای تنظیم قند خونتان خوب است.
منبع: سایت عصر خبر
سرکه فقط خوردنی نیست
سرکه یکی از موادی است که در اکثر خانهها میتوانیم آن را ببینیم؛ از این ماده اسیدی نه
تنها در برخی از غذاها و خوراکیها بلکه در تمیز کردن خانه نیز استفاده میشود.
برای داشتن خانهای تمیز و مرتب لازم نیست در فکر خریداری وسایل جدید باشید؛ با کمی دقت در نظافت و تمیزکاری میتوانید از همان وسایل قدیمی استفاده کنید.
برق انداختن وسایل چوبی
برای برق انداختن و تمیز کردن وسایل، دو قاشق غذاخوری روغن نباتی و چهار قاشق غذاخوری سرکه سفید را در چهار لیوان آب مخلوط کنید و تمامی وسایل چوبی را با آن تمیز کنید تا براق شود؛ سپس آنها را با پارچه خشک تمیز کنید.
برق انداختن استیل
برای برق انداختن استیل، پارچه آغشته به سرکه سفید به کار ببرید؛ تنها کافی است تا مقداری سرکه را با آب مخلوط کنید و آن را روی شیرآلات خود بکشید تا مثل روز اول براق شوند.
كاشی حمام
جرم بین کاشیهای حمام را با استفاده از مسواک آغشته شده به سرکه سفید از بین ببرید؛ البته برای اینکه به بالاترین سطح تمیزی برسید نیاز است كه زحمت بیشتری بکشید، زیرا كه یکبار انجام دادن این کار، کاشیها را کاملاً تمیز نخواهند كرد.
ضدعفونی کردن
برای ضدعفونی کردن و از بین بردن جرم لکههای قهوهای روی دستشویی و حمام، سرکه سفید بریزید و بگذارید چند ساعت بماند. همچنین شیر آب از جنس کروم، گیره حوله، آینه حمام و دستگیرهها را با پارچه نم شده با سرکه سفید تمیز کنید. برای تمیز کردن و از بین بردن جرم، باکتری و یا خمیردندان خشک شده در جا مسواکی، از گوش پاک کن آغشته به سرکه سفید استفاده کنید. برای از بین بردن لایههای رسوب از روی دوش، کمی سرکه به آن بمالید و با برس تمیز کنید؛ البته استفاده از آب گرم نیز میتواند به شما در داشتن یک دوش تمیز کمک کند.
شستن لباس
افزودن یک لیوان سرکه سفید در آخرین مرحله شستوشوی لباس، هر نوع باکتری را از بین خواهد برد؛ البته توجه داشته باشید که این میزان زیاد نشود تا به لباسهای شما نیز آسیب وارد نشود.
سرکه سفید باعث نرمی و خوش بویی لباسها میشود؛ لباسهای سفید را براق خواهد کرد؛ مانع ایجاد الکتریسیته در آنها میشود؛ همچنین رنگ لباسهایی که به تازگی رنگ شده است را ثابت میکند.
ظروف چرب
یکی از بهترین موارد استفاده از سرکه در شستشوی ظروف چرب است؛ دو قاشق غذاخوری سرکه را به کمی مایع ظرف شویی اضافه کنید تا قدرت تمیزکنندگی آن افزایش یابد.
پنجرهها
پنجرههای کثیف خانه همیشه مشکل خانمهای خانه دار بوده است؛ چرا که به درستی پاک و تمیز نمیشوند؛ مخلوطی از 50 درصد سرکه و 50 درصد آب برای تمیز کردن پنجرهها مناسب است.
سلامتی با میوه بهشت
این روزها میوه زیبا و خوشمزه ای مهمان سفره گسترده تره بار است به نام انار. از نظر طب قدیم ایران ، میوه انارسرد و تر و قابض است . انار شیرین ادرارآور و ملین مزاج است . آب انارشیرین برای بیماریهای مجاری ادرارمفید است و ترشح صفرا را زیاد می کند مقوی قلب و معده و خونساز و تصفیه کننده خون است ضمن این که برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است. آب انار، رنگ صورت را شاداب و گرفتگی صدارا برطرف می کند. در طب سنتی ، اعتقاد بر این است که اگر آب انار را با عسل مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می کند. جوشانده پوست و ریشه درخت انار ، کرم معده و روده را از بین می برد. برگه های له شده انار را اگر روی پوست بگذارید ، خارش را از بین می برد.
اهمیت صبحانه برای کودکان
صبحانه یکی از مهمترین وعده های غذایی در طول روز است ، صبحانه سیستم دفاعی بدن ، سیستم
گوارش و فکر و اندیشه را به کار می اندازد . تحقیقات نشان می دهد مصرف صبحانه باعث افزایش قدرت
یادگیری و ایجاد تمرکز بیشتر در کودکان می شود اولین دلیل بی میلی کودکان به صبحانه دیرخوابیدن
آنهاست والدین باید توجه داشته باشند کودکان را قبل از ساعت 9 به رختخواب ببرند تا صبح زود و با
نشاط از خواب بیدار شوند دلیل دوم تکراری و یکنواخت بودن صبحانه است طبق تجربه غذایی باید از
صبحانه هایی شروع کنیم که بچه ها دوست دارند هیچگاه تهدید و اصرار نباید در خوردن صبحانه به عمل
آید . دلیل سوم ترس و اضطراب کودک است بعضی از کودکان به دلیل ترس و نگرانی از رفتن به مدرسه
صبح ها علاقه ای به خوردن صبحانه نشان نمی دهند . همچنین مشاجرات ودعواهای پدر و مادر می
تواند بر اشتهای کودک برای خوردن صبحانه اثر بگذارد .
دکتر مظهری متخصص تغذیه